Bulut bilişim, verileri yerel olarak barındırmak yerine, verileri depolamak, yönetmek ve işlemek için internet üzerinden barındırılan uzak sunuculardan oluşan bir ağ kullanma süreci olarak tanımlanır. Temel olarak bulut bilgi işlem, başka birinin altyapısını ve donanımını kullanarak işletmenizin yapması gereken sermaye yatırımlarının sayısını azaltmaktır.
Bir bulut hizmeti, aynı bütçeyle şirket içi bir sistemin sağlayabileceğinden daha eksiksiz güvenlik seçenekleri sunar. Siber güvenliğin katmanları ve bunu başarmak için çok sayıda araç var. Bu araçlar şunlar olabilir:
- Dış ve iç saldırıları durdurmak
- Felaket kurtarma ve sürüm oluşturmaya ilişkin veri ve bilgi işlem çevresinde yönetim
- Sürekli izleme, böylece sistemleriniz korunur ve hiçbir sorun radarınızın altında kalmaz.
Hepsi eşit derecede önemlidir ve bu noktada büyük, çok yönlü bir genel bulut tedarikçisinin avantajları ortaya çıkar. Microsoft’un Azure yığınındaki araçlar bu ihtiyaçları karşılar ve bir KOBİ işletmesiyseniz, finansal olarak erişilebilir durumdalar.
Tek bir satıcının güvenlik ekosistemi, Microsoft varlıklarının farklı öğelerine zeka uygulayarak, siz tehlikeye atılmadan önce saldırıları vurgulayan entegrasyonlara sahiptir.
Harici güvenlik duvarlarıyla ilgili özel gereksinimleriniz varsa ve genele açık olmayan bulut ortamlarınızda ortak bir platforma ihtiyacınız varsa ne olur? Daha geleneksel güvenlik duvarı sağlayıcılarının (Cisco, Fortinet, Palo Alto vb.) tümü Azure mülküne uyan sanal cihazlara sahiptir.
Ve platformun güvenliğinin sorumluluğunun size ait olduğu geleneksel bir veri merkezi ortamının aksine, Microsoft bu yükü sizden alır. Ancak verilerinizin korunmasının sizin sorumluluğunuzda olduğunu ve ek araçlara ihtiyaç duyabileceğinizi unutmayın.
Bu gereksinimleri yönetmeye çalışmanın karmaşık olabileceğini biliyoruz. Content+ Cloud’da Velocity Landing Zone (VLZ), güvenli ve daha hızlı bulut geçişleri için her şeyi standart, kod tabanlı bir çözümde bir araya getiriyor.
Bir bulut stratejisi geliştirmek, teknik ve iş hedeflerinizi ana hatlarıyla belirlemekle başlar. Şirketinizin Buluta geçmesini sağlayan faktörlerin neler olduğunu ve bu sürücülerin hangi çözümlere ihtiyaç duyduğunu anlayın. Bulut stratejiniz küçük ve kademeli olarak başlamak olabilir veya işletmeniz hemen dalacak bir konumda olabilir. İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra, bulut stratejinizin genel, özel veya hibrit bulut çözümleri içermesi gerekip gerekmediğini daha iyi anlayabilirsiniz. Buluta geçişinizi gerçekleştirmek için bir yol haritası ve zaman çizelgesi oluşturun. Yada direkt olarak Reditim ile iletişime geçin. :)
Bulut bilgi işlemin kuruluşlar tarafından benimsenmesi, özellikle sınırlı BT personeli ve/veya sınırlı BT bütçeleri olan kuruluşlar için cazip olan bu bilgi işlem modelinin sunmayı vaat ettiği verimlilik ve maliyet tasarrufu avantajları nedeniyle son yıllarda katlanarak arttı. Özellikle Bağımsız Yazılım Satıcıları (ISV’ler), yazılım uygulamalarının bir hizmet olarak sunulması için bulut bilgi işlem modelinden önemli ölçüde yararlanabilir; bu, yazılım sağlayıcılar için geleneksel şirket içi yazılım teslim modeline göre birçok operasyonel ve idari maliyet tasarrufu avantajı sunar.